دکتر سیدمرتضی موسوی تبار

دکتر سیدمرتضی موسوی تبار

نویسنده، پژوهشگر، فعال و مدیر فرهنگی و روابط عمومی
دکتر سیدمرتضی موسوی تبار

دکتر سیدمرتضی موسوی تبار

نویسنده، پژوهشگر، فعال و مدیر فرهنگی و روابط عمومی

عضو هیات داوران نخستین کنفرانس ملی دانشگاه آینده در گذر تحول دیجیتال-اسفند1403

 

در زمستان 1403 توفیق داوری مقالات در نخستین کنفرانس ملی دانشگاه آینده در گذر تحول دیجیتال که توسط دانشگاه های خاتم و مهر البرز برگزار شده بود را داشتم.

یکی از موضوعات مهم مطرح در این همایش موضوع استفاده از هوش مصنوعی بود که در برخی مقالات به طور مشروح و در برخی نیز در کنار دیگر مسائل اشاره شده بود.

در ادامه مقدمه یکی از مقالاتی که توسط من داوری شد و امتیاز خوبی را کسب نمود به لحاظ آشنایی با موضوع مقاله با حذف ارجاعات و مستندات حضورتان تقدیم می کنم. متن کامل مقالات بزودی در سیویلیکا ارائه خواهد شد.

هوش مصنوعی  به عنوان یک فناوری تحول‌آفرین، جهان پیرامون ما را به سرعت تغییر می‌دهد و تأثیرات عمیقی بر حوزه‌هایی مانند آموزش، بهداشت و ارتباطات دارد. در حوزه آموزش، هوش مصنوعی می تواند با ارائه بازخوردهای شخصی‌سازی‌شده و دسترسی بهتر به منابع یادگیری، شیوه‌های یادگیری و آموزش را متحول کند.علاوه بر این، هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد تا به کمک خودکارسازی وظایف اداری، تسهیل تحقیق و تحلیل داده‌ها و کمک به توسعه ارزیابی‌ها، کارایی و اثربخشی فرآیندهای آموزشی را بهبود بخشد چالش‌ها و نگرانی‌هایی نیز در استفاده از هوش مصنوعی در آموزش، به ویژه در رابطه با چت‌بات‌های پیشرفته‌ای مانند چت جی پی تی  وجود دارد. خطر وابستگی بیش از حد به فناوری، یکی از این نگرانی‌هاست. نگرانی دیگر، احتمال انتشار اطلاعات نادرست یا جانبدارانه توسط این فناوری است. افزون بر این، مسائل اخلاقی مختلفی نیز مطرح می‌شود، از جمله سرقت ادبی، حفظ حریم خصوصی و سوءاستفاده از فناوری. بنابراین، ضروری است که در عین استفاده از مزایای هوش مصنوعی در آموزش، این چالش‌ها را با دقت بررسی و راهکارهای مناسبی برای آنها تدوین کرد. به طور خلاصه، هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار قدرتمند، فرصت‌های بی‌نظیری را برای بهبود و تحول آموزش فراهم می‌کند. با این حال، برای بهره‌برداری کامل از این پتانسیل، لازم است که به طور مداوم اثرات هوش مصنوعی را بر دانش‌آموزان و مربیان ارزیابی کنیم و استراتژی‌های مؤثر و پایداری را برای پیاده‌سازی آن در محیط‌های آموزشی توسعه دهیم. چت‌بات‌ها می‌توانند به عنوان یک ابزار کمک‌آموزشی در فرایند یادگیری و بهبود نتایج یادگیری مؤثر باشند. کیفیت اطلاعات در حل مسال و تصمیم گیری بهتر در محیط آنلاین، همچنین در رضایت دانشجو از ابزارهای آموزشی هوش مصنوعی، در جذب اعتماد دانشجویان و درگیر کردن آنها با ابزارهای هوش مصنوعی و برای یادگیری بهتر مهم است. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد